söv kardeşim / Tamer DURSUN

| January 9, 2016

tamer-dursunsen dünyanın dört bir yanında yaşanan savaşları, ölümleri, vahşetleri, doğal felaketleri ve açlığı, yoksulluğu düşün, herifin biri çıksın “evlenecek maddi gücüm yok, şehvetime engel olamıyorum, hadım olmak caiz midir?” diye sorsun.

sen akşam olup, karanlık çöktüğünde, perdelerini kapatıp koltuğuna otur. tam da yalnızlığın demlendiğinde, yurdundan sürgün edilen yılmaz güney’i, nazım hikmet’i ve ahmet kaya’yı hatırla. ahmet arif’i, enver gökçe’yi, hasan hüseyin korkmazgil’i özle. yaşar kemal’i düşün, aziz nesin’i kitabını eline al. herifin biri çıksın ’’bekar bir erkek, bekar bir kızla cinsel ilişkiye girmesi halinde haram olduğunu, zina olmadığını söylüyorlar. bu doğru mudur?’’ diye sorsun.

sen son günlerde çoluk çoluk yaşlı genç demeden insanların katlediği bir savaşa karşı elinden birşey gelmediği için kahrol, yaşadığın için utan, isyan et, küfür et, lanet oku, düzenin gelmişine geçmişine, yeddi ceddine söv. herifin biri çıksın ’’şeytana uyup komşumun ahırında eşeğini hallettim, bu da zina sayılır mı?’’ diye sorsun.

sen silahların ortasında kal
sen evine nasıl ekmek götüreceksin diye kara kara düşün.
sen ay sonunu nasıl getireceksin diye kaygılan.
hasta annene ilaç lazımdır.
zamlar belini bükmüştür.
herifin bir çıksın ’’cinsel birleşme esnasında cinsel organlara bakılabilir mi?’’ diye sorsun.
sen hak istedin diye sokaklarda joplan.
sen hukuk istedin diye kodeslerde kal.
sen eşitlik istedin diye kolunu, bacağını kaybet.
sen barış istedin diye bombalarla paramparça ol
öl

bu sırada herifin çıksın ’’ bizim köyde prezervatif satılmıyor. oğlanın sünnet düğününden kalan balonları kullanıyoruz. acaba bir zararı olur mu? diye sorsun.

çocuğunu ekmek almaya gönder, tabutla getirsinler. gece yarısı evin basılsın, kızın gözlerinin önünde öldürülsün. kış gelsin, doğal gazın yok. okullar başlasın, kitap defter parası yok. bayram olsun, sen bir köşede öylece otur. en güzel otellere, eğlence yerlerine, alışveriş merkezlerine, yiyeceklere, içeceklere uzak yaşa. kapı komşun açken, sen rahat uyuma. herifin biri çıksın ’’ sevgilim bakire, birlikte olacağız ama beni kan tutuyor. nasıl yapacaz?’’ diye sorsun.

sen yatağa yatırdığın kızının başını okşa, onu kokla, masallar oku, büyüdüğü zamanları hayal et, onun varlığını düşündükçe sevin. herifin bir çıksın “bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?” diye sorsun.

 

ve sen bu heriflerle beraber aynı göğün altında yaşadığın ve aynı havayı soluduğun için küfürbaz ol.
sevmeyi en iyi sen bilirdin
şimdi sövmeyi de senden iyi bilen yoktur.
bu tüyleri yolunmuş çıplak tavuk görünce ve pulu yalayınca bile tahrik olan bu heriflerin topuna söv kardeşim.
içine atıp kanser olacağına
söv alayına konser ol.

 

 

Category: Deneme, Yazın

Comments are closed.